top of page

Farma Cultura Magazine

מה בעונה? וקצת על למה זה חשוב

מכירים את המשפט "אבטיח אוכלים רק בגופיה"? מן כלל אצבע שכזה שלא נתבלבל, הזמן המתאים ביותר לאכילת אבטיח זה כשממש חם ואנחנו כבר לובשים גופיה.


אבל מה לגבי תפוזים, ברוקולי, ענבים?

אם נתבונן על המדף בסופר לא נדע מה העונה בחוץ. אפשר למצוא ענבים בסתיו למרות שזה פרי קיץ, ותפוזים בקיץ למרות שהוא נחוץ לנו בחורף.


החיים בחווה, מלמדים אותנו לתת לעונה להוביל אותנו.

לכן הפינה הזאת בבלוג מוקדשת לעדכון עונתי שידריך אותנו ואת הקהילה שלנו בקניה חכמה ובריאה יותר.


אז מה בעונת החורף? רמז, מה שהגוף צריך.


שיחקנו קצת עם התוצרת שלנו וזה יצא בצבעים :

בגדול, סגול ירוק וכתום.



ירוק- בניהם העלים הירוקים עשירים בסידן, ברזל, וטמינים כמו A , C וסיבים. בעלי תכונה אנטי דלקטי ותורמים לחיזוק מערכת העיקול.



סגול - פקעות , עלים ופרחים. אמירה כוללנית אבל לרוב סגול זה אנטיאיג'ינ. כלומר מכיל אנתוציאנין ואנטיאוקסידנטים -נוגדי חימצון התורמים לזרימת הדם ולתפקודי המוח.


כתום- שורשים, דלועים ופירות. קבוצה זו עשירה בויטמין C , חומצה פולית, סיבים וקרוטנואידים. הקרוטן המוכר ביותר הוא בטא קורטן, אנטיאוקסידנט התורם למניעת מחלות כרוניות, מחזק את מערכת החיסונית, משפר את תפקודי הראיה ונספג בגוף כויטמין A משופר.


עתידות: בקרוב יגיע האביב.


Comments


bottom of page