Неко ме је од вас питао за осмех, реченица је била "Селекторе, не видимо на Вашем лицу уобичајени осмех? ", па нисам могао да кажем тада, али, ето, сада знате. То је разлог. На крају крајева, осмех се полако враћа. Боље је него што је било! Голман Вања Милинковић Савић, селектор Драган Стојковић и портпарол ФСС-а Милан Вуковић пред меч са Камеруном / Фото: Н. Иљукић Вања Милинковић Савић је упитан шта мисли о свом камерунском колеги Онани, а шта о самом ривалу који чека "орлове": - Онана је изузетан голман. На почетку сезоне морао је (у клубу) да замени једног такође одличног голмана, Хандановића.
dan, srbija protiv kameruna uzivoPratite nasFudbaleri Srbije nemaju prava na kiks posle poraza od Brazila, a u meču drugog kola na Mundijalu igraju protiv Kameruna u ponedeljak od 11 sati. Tekstualni prenos pratite uživo uz Sputnjik. Utakmica koja bi lako mogla da bude odlučujuća za Orlove ili za „kamerunske lavove“, s obzirom na to da su oba tima poražena na startu. Ono što raduje sve u Srbiji jeste osmeh koji se vratio na lice selektora i igrača, a odnosi se na zdravstveno stanje koje se drastično popravilo i Piksi može da računa na sve fudbalere.
49 - Дакле, Филип Костић се опоравио, што је сјајна вест. Њему је место уступио Филип Младеновић, који је играо против Бразила у "почетних 11", а из те стартне поставе данас нема још једног члана, Гудеља, уместо ког овога пута игра у везном реду Немања Максимовић. Голман "ВМС", као и дефанзивни трио су остали исти, док је у нападу и даље усамљен Митровић али, како је селектор Стојковић дан раније рекао "да је здравствена ситуација значајно боља" - то би требало да се односи и на најбољег голгетера Србија, који је против Бразила, према Пиксијевим речима "био на 50% могућности". 9.
А ево објашњења: РАСУЛО У КАМЕРУНУ: Прва звезда репрезентације избачена из тима 10. 04 - Фудбалска репрезентација Србије је стигла на "Ал Џануб" стадион: 10. 00 - Сат времена пред почетак, овако је испред стадиона: 9. 57 - Погледајте колику полицијску пратњу је имала репрезентација Камеруна приликом доласка на место одигравања данашње утакмице: 9. 55 - Почетна постава Камеруна, којио ће играти у формацији 4-1-2-3: Епеси - Фаи, Кастељето, Н'кулу, Толо - Кунде - Ангвиса, Хонгла - Мбеумо, Чупо-Мотинг, Токо Екамби 9.
Селектор Стојковић уверава да је екипа спремна за предстојећи изазов. - Играчи су посвећено радили, потпуно су окренути ономе што следи. Ми смо већ ову врсту утакмица играли, нема потреба објашњавати. Али, да би се победило, мораш бити бољи, мораш дати гол више од противника. Надам се да ћемо бити прави, одиграти добру, такмичарску утакмицу, да ћемо бити посвећени. Очекујем да ће Србија бити на нивоу на коме желим да буде.
Изборио се савршено са притиском. Заиста мислим о њему све најбоље. Што се репрезентације Камеруна тиче, урадили смо видео-анализу, па ћемо видети како ће бити. Не могу да кажем да ли ћу имати мање или више посла него против Бразила, ми смо се спремали како треба. У екипи је атмосфера одлична, није нас пољуљао пораз од Бразила, потпуно смо се посветили следећој утакмици.
Претрчали смо више од Бразила, а испало је као да тих пола сата у другом делу нисмо постојали. Мислим, 160 изгубљених лопти или промашених додавања смо имали, па је са таквим "учинком" апсолутно немогуће да неког добијете. Нисмо били комплетна екипа на терену, управо зато што смо имали кадровске проблеме. Да нисмо, била би то тотално друга прича, другачија слика Србије у свих 90 минута, не само тих 45.
Али, добро, Боже мој... То што смо урадили у последња два дана ме јако радује. Мислим ту на интензитет рада, јер су играчи потпуно одговорно, позитивно одговорили на све, и у физичком и техничком смислу, што охрабрује, јер показује да се враћамо када је најважније. Пикси открио шок-детаљ Тада је Пикси открио и нешто што је досад била тајна: - Од доласка у Катар, морам да вам кажем... имали смо седам или осам играча који уопште нису били у тренажном процесу! Нисам могао јавно о томе да говорим (пред меч са Бразилом), јер би онда цео свет знао. А за мене је то било врло забрињавајуће.
Већ на самом почетку десила се провокација, јер је један страни новинар кренуо да пита (и одмах био прекинут, усред реченице) "Шта мислите о истрази ФИФА о застави Косово... " - Следеће питање, следеће питање! - показао је Пикси новинару да "промени плочу". Подсетимо, дан раније је новинар америчке новинске агенције "Асошијејтед прес" питао српске репрезентативце "да ли су свесни" да ће се Фудбалски савез (самопроглашене државе) 'Косова' - жалити што су Срби у својој свлачионици развили заставу "Нема предаје" (на којој је приказана цела територија наше државе). Тај новинар је одмах "послат на своје место", брзом интервенцијом из табора "орлова", а овога пута је селектор Србије све решио. О очекивању од наредног меча, Стојковић је најпре рекао: - Ситуација (кадровска) је боља него што је била.
Изгубили смо и ми и они, па ће амбиције бити велике. Утакмицу ћемо припремити на најбољи могући начин и видећемо ко је бољи. О стању повређених, а пре свега Филипа Костића, био је спреман да каже следеће: - Ситуација није одлична да бих био презадовољан, али сам и те како задовољан у односу на оно што смо имали пре неколико дана, или прошле недеље. Ситуација јесте боља, то ме радује. Костић је одрадио последња два тренинга са екипом и биће у конкуренцији за тим. Интензитет којим је радио показује да би тренер могао да рачуна на њега, што није био случај пре три, четири или пет дана. Видећемо и да ли ће играти. О разлогу за лошу игру против Бразила, Стојковић је открио ово, на основу анализе: - Превише смо се трошили ни за шта.
Uživo: Piksijeve dve izmene, rival izbacio prvog golmana! /sastavi/https://sputnikportal. rs/20221128/srbija-kamerun-mundijal-katar-2022-sport-fudbal-drugo-kolo-uzivo-1146921344. htmlUživo: Piksijeve dve izmene, rival izbacio prvog golmana! /sastavi/Uživo: Piksijeve dve izmene, rival izbacio prvog golmana! /sastavi/Fudbaleri Srbije nemaju prava na kiks posle poraza od Brazila, a u meču drugog kola na Mundijalu igraju protiv Kameruna u ponedeljak od 11 sati. Tekstualni... 28. 11. 2022, Sputnik Srbija2022-11-28T10:18+01002022-11-28T10:18+01002022-11-28T10:18+0100katar 2022katar 2022 – izveštajisportfudbalkatar 2022 – srbija/html/head/meta[@name='og:title']/@content/html/head/meta[@name='og:description']/@contenthttps://cdnn1. img. rs.
А и сутра се ништа не завршава, већ само увод у оно што следи, утакмицу са Швајцарском. Пикси је потом на сликовит начин почео да закључује ово обраћање: - Надам се да ћемо нашим стилом игре да укротимо "лавове" (надимак репрезентације Камеруна), што није лако, јер су то озбиљне, снажне животиње, није пријатно срести се са њима.
УЖИВО, СРБИЈА - КАМЕРУН: Ово више није "поправни
[[*LIVE PRIJENOS*]] Srbija - Kamerun Uživo prenos 28.11.2022