top of page

Farma Cultura Magazine

לביבות ירוקות אפויות, ארוחה מזינה ולא רק בחג החנוכה.


צילום: אפרת רענן

כחודש לפני חנוכה אנחנו כבר מלבבים לביבות, חג השמן והלטקעס נמשך אצלנו הרבה יותר מ- 8 ימים.

הימים מתקצרים, הערבים נהיים קרירים, ובשדה מבשילים רשימה ארוכה של ירקות העונה.

ומה יותר נוח מארוחת ערב, שמצד אחד היא מהירה כי כבר חשוך נורא, ומצד שני מזינה ומותאמת לעונה בדיוק כמו כפפה ליד או במקרה הזה כמו לביבה לפומפיה .

הרי בסה"כ מדובר בארוחת ערב מאוזנת: ירקות טריים, קמח , ביצים ולצידן סלטון ומטבל מרענן.

וזהו. צלחת יפיפיה ומגוונת ומתאימה לכל דיירי הבית מקטן ועד גדול.


באחד מיימי הפיקניק בחווה ביקרה אותנו אריאל כותבת הבלוג "בריאלי".

ומשיחה בשדה על עונות השנה, נושא שאנחנו מרבים לדבר עליו :), ועל רעיונות של איך ניתן "לנצל" את הירקות עוד יותר טוב בבית, עוד נושא שאנחנו אוהבים במיוחד, העייניים היפות של אריאל התרחבו עוד יותר והראש שלה מיד התחיל לעבוד.


צילום: אפרת רענן


קשה לפספס עם לביבה כשהיא מטוגנה :), אבל אריאל הפכה את המשוואה והכינה לנו ישר מהשדה לביבות אפויות

מהירות וטעימות. בבלוג שלה תמצאו לביבות ברוקולי כשהיא בחוכמה השתמשה גם בגזע, אמרנו קודם שניתן וגם רצוי "לנצל" נכון יותר את הירקות שלנו על כל חלקיהם, לביבות גזר צבעוני בשילובים חדשים, ולביבות פיצה שחוסלו כאן מהר מידי. וכאן אריאל הכינה איתנו לביבות ירוקות מעשבי תיבול מהשדה וגם מעלי גזר, כן! עלים של גזר.. למה לזרוק אם אפשר ללבב מכל הלב.

אה! והפעם הכנסנו אותן ישר לתוך הפיתה עם טחינה מטובלת מעל.

הבאנו לכם את המתכון המלא כפי שאריאל סיפרה לנו.



לביבות ירוקות אפויות // אריאל ברי בן חמו "בריאלי"

רכיבים :

1 כוס עלי גזר קצוצים דק

1/2 כוס כוסברה קצוצה דק

1 גבעול סלרי קצוץ דק דק

2/3 כוס קמח כוסמין מלא

2 ביצים

2 שיני שום כתושות

תבלינים:

1/2 כף מלח

1 כפית פלפל שחור

1/4 כפית כמון

1/4 כפית כורכום

שמן זית לשימון התבנית.


אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל 200 מעלות בחום עליון תחתון.

2. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הגלם לתערובת אחידה.

3. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים את נייר האפייה היטב.

4. מכינים קערה עם מים שתהיה לידנו בזמן יצירת הלביבות. מרטיבים מעט את את הידיים ויוצרים צורת לביבה מהבלילה .

5. הקפידו לא לטפטף מים לתערובת הלביבות, כדי שהלביבות לא ידבקו.

6. מעבירים את הלבחבות לתבניות ומשמנים את הלביבות מלמעלה.

7. אופים כ- 10-14 דקות או עד שהלביבות מזהיבות מהצדדים.


ד"ש ובתאבון


**תכתבו לנו בתגובות איך יצא!! ואם יש שאלות נשמח לעזור.

bottom of page