Farma Cultura Magazine

פתאום נהיה קיץ: שלושה מתכונים לביכורים


באמצע האביב בבת אחת החום עולה ואיתו מגיעים ראשוני הביכורים של גינת הקיץ.

"פתאום נהיה קיץ" וסלי הקטיף מתמלאים במהירות בקישואים צהובים וירוקים מעוטרים בפרחים מקופלים ועדינים, שעועיות בכמה צבעים, מלפפונים, חצילים, בזיליקום ובהמשך העונה יצטרפו אבטיחים, מלונים, תירס ועוד.

הראשונים מגיעים ממש רגע לפני חג הביכורים, אז אין טבעי מהם לעלות לשולחן החג שכולו נסוב סביב חקלאות והתחלות מבטיחות. את הלבן של החג השארנו בהלבשת השולחן: מפות כותנה עם עיטור עדין בשולי המפה, כלי הקרמיקה שבחרנו בקפידה ופרחים מהגינה ימלאו אגרטלים קטנים במרכז השולחן.


דליה ורודה מהגינה באגרטל של עדי ניסני

שלושה מתכוני ביכורים שיפה לאכול אותם בבגדים לבנים.


סלט שעועית גינה ופטריות אסייתי:


רכיבים:

250 גר שעועית טריה

מארז פטריות מלך היער/שמפיניון

רבע כוס סויה

כפית ג׳ינג׳ר מגורד

2 שיני שום קצוצות

1 בצל בינוני חתוך לרצועות

1 כפית דבש מהחווה

2 כפות שמן שומשום

2 כפות שקדים פרוסים קלויים

חופן בזיליקום קצוץ גס

מעט פרמז׳ן לקישוט מעל


אופן ההכנה:

בסיר קטן לחלוט את השעועית במים רותחים קלות ולהעביר למי קרח.

לפרוס את הפטריות לחתיכות גסות ולטגן עם הבצל עד השחמה.

מערבבים סויה, ג׳ינג׳ר, דבש, שום, שמן שומשום, מלח ופלפל.

מרכיבים את המנה ומפזרים מעל את השקדים והפרמז׳ן.


סלט שעועית ופטריות אסייתי



סלט קישואים שקדים ושמיר:


רכיבים:

3 קישואים שטופים עם קליפה

1 כרישה

1/2 צרור שמיר/פטרוזיליה

חופן שקדים שבורים קלויים

מלח

פלפל שחור

2 כפות שמן זית


אופן ההכנה:

בעזרת קולפן או מנדולינה פורסים את הקישואים לאורך עם הקליפה (החלק הכי טעים:).

את הרצועות הדקות משטחים על מגש וממליחים לכ-5 דקות כדי להוציא נוזלים, ולסיום שוטפים מהמלח.

במחבת חמה מטגנים את הכרישה בשמן זית איכותי עד שהיא הופכת שקופה ומוזהבת, ואז מוסיפים את הקישואים. יחד מקפיצים קלות בפלפל שחור ומלח.

קוצצים חצי צרור שמיר או פטרוזיליה.

מסדרים את הירק החם בצלחת. מוסיפים מעל שקדים קלויים וירק טרי קצוץ שבחרתם.


סלט קישואים שקדים ושמיר



לחם זוקיני פטה:


רכיבים:

3 קישואים או זוקיני בינוניים

1 בצל בינוני

250 גרם גבינת פטה

2 כפית מלח

800 גר קמח כוסמין 70%

13 גרם שמרים יבשים

כף סוכר

2/3 כוס שמן זית

250 מיליליטר מים


אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל לרצועות או לקוביות קטנות.

מגרדים את הקישואים בעזרת פומפייה וסוחטים.

במחבת מטגנים בשמן זית את הבצל עד להזהבה ומוסיפים כפית מלח ואז את הקישואים המגורדים ל 5 דקות נוספות עד לריכוך עדין.

מניחים את הקישואים והבצל בצד להתקרר.

בקערה גדולה מערבבים היטב קמח, שמרים סוכר וכפית מלח נוספת.

יוצרים גומה, מוסיפים לתוך הגומה את השמן, גבינת פטה מגורדת ואת הקישואים והבצל המטוגנים.

מוסיפים מים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק חלק ונעים.

כ-20 דקות לישה ידנית או 10 דקות לישה במיקסר עם וו לישה.

מניחים את הקערה לתפוח כשעה או עד הכפלת הנפח.

כעבור שעה מוציאים את האוויר מן הבצק בעזרת מכה/בוקס בבצק וכשהבצק נופל מחלקים אותו לשניים.

לשים את הבצק לשני כדורים ואז לצורת כיכר ומניחים בתוך תבנית אינגליש חזקה ומקומחת. מתפיחים שוב. כעבור חצי שעה אחרי שהבצק מכפיל את נפחו מקמחים מעט את החלק העליון של הלחם.

חורצים בעזרת סכין חדה את חלקו העליון של הלחם (בזהירות, שלא לפגוע בהתפחה).

אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.


לחם קישואים וחמאה טובה בצד

לחם קישואים "מנחת 2 לחם" לשבועות

אחרי שנכתבו השורות האלו,

פרסנו את כיכר הלחם השנייה על קרש החיתוך וההגשה שלנו

וזללנו את כולה עם אבוקדו נפלא!

בקיצור אל תחשבו פעמיים - שלושה קישואים ולתנור ;)