top of page

Farma Cultura Magazine

מתכון לטארט תותים - טארתותים מושלם

לרגע חששנו שלא יהיו לנו תותים השנה.

שלוש ילדות עם ידיים זריזות פשטו מידי אחר הצהריים על שלוש ערוגות.

כל תות שהאדים נעלם מבלי משים.

אבל עכשיו שזה שיא העונה, והערוגות עמוסות בפרי מושלם! הן עברו ללקט בעיקר תות בר לבן.


צילום: עופרה רון מזור


את הטארט תותים הכרנו בהתחלה כטארט בננות, אחד הקינוחים הראשונים שהכנסנו לתפריט של "FARMA DINE" ארוחות "מהשדה לצלחת" בחווה עם השף עדי מוטיל.

גילוי נאות, כמו שהבנות מלקטות את התותים אני משתדלת ללקט כל שארית מהבצק שלו.

הבצק כל-כך מוצלח ויוצא דופן, שרשימת הממתינים למתכון כבר די ארוכה... אז הנה סוף סוף הוא כאן לפניכם.

תודה עדי שהסכמת לחלוק אותו איתנו.

את המתכון הבאנו כפי שסופר לנו:


אף חרוז עם שטות לא יעצור בעדן.. צילום :עופרה מזור


טארתותים//

"נתקלתי בבצק המיוחד הזה לפני הרבה שנים במטבח הראשון שעבדתי בו, ה"צפון אברקסס".

משיחה עם קולגה ממחלקת הקונדיטוריה.

מאז הבצק הזה מלווה אותי בשלל מילויים, תמיד טארט מנצח.

כפרי, פשוט, לא מתוק מדי אוורירי ופריך בעת ובעונה אחת.

אחד הדברים האהובים עליי בבצק הזה, הוא שכל מה שצריך להכנתו היא קערה וזוג ידיים".


טארתותים


200 גרם קמח לבן 

125 גרם קמח כוסמין

3 כפות סוכר

כפית שטוחה מלח

300 גרם חמאה חתוכה לקוביות גדולות

170 גרם שמנת חמוצה

700 גרם תותים טריים

160 גרם סוכר חום בהיר


מילוי: 

1. חותכים את התותים לרבעים (אפשר גם חצאים) ושמים בקערה. 

2. מוסיפים את הסוכר ומערבבים בידיים את התותים והסוכר, משפשפים בעדינות את התותים והסוכר עד שכל הסוכר נמס ונשארים התותים בסירופ. 


בצק והרכבה: 

1. מורחים שכבה דקה ואחידה של חמאה על התבנית, מפזרים קמח על כל התבנית המשומנת באחידות, הופכים את התבנית ודופקים קלות על הדופן במשטח העבודה בכדי לשחרר עודפי קמח *

2.בקערה מערבבים את הקמחים, הסוכר והמלח. 

 3. מוסיפים את החמאה ומפרקים אותה אל תוך הבצק באצבעות, חשוב מאוד להשאיר גושים של חמאה בבצק ולא לעבד אותה לחלוטין אל תוך הבצק. **

4. מוסיפים את השמנת החמוצה ומעבדים בעדינות לבצק. 

5. משטחים את כדור הבצק על ניילון נצמד, עוטפים ומניחים להתקרר במקרר לחצי שעה לערך. 

6. מוציאים מהמקרר לאחר חצי שעה ומרדדים לעובי של 1.5 סנטימטר - חצי גובה אצבע. 

7. מניחים את הבצק מעל התבנית המקומחת ומהדקים- משאירים כ3-4 סנטימטר עודף בצק מהשוליים של התבנית. 

8. מניחים את המילוי בצורה אחידה עד כ2/3 מהגובה של התבנית ומקפלים את עודפי הבצק על המילוי כמסגרת.

 9. מושחים ביצה על שולי הבצק בצורה דקה אחידה ומפזרים סוכר חום בהיר. 

10. אופים בטמפ' של 180 מעלות כ15-20 דקות, מורידים ל160 מעלות ואופים עוד כ20 דקות עד שהבצק מקבל צבע קרמלי והתחתית אפויה לחלוטין. 

11. מניחים להתקרר קצת לפני החיתוך, מומלץ להגיש עם קצפת לא מתוקה או שמנת חמוצה, בתיאבון! 


* ניתן לשים נייר אפייה על משטח העבודה ולנער את עודפי הקמח עליו, כך לשמור על הקמח הזה בכדי לקמח את משטח העבודה.

** בכדי שייווצרו בועות אוויר בבצק וייקבל את המרקם הפריך האוורירי שלו, בשונה מבצק פריך רגיל. 

*** ניתן להוסיף תיבול לתותים: קצת פלפל שחור/הל/ווניל/נענע מיובשת

****ניתן להחליף את הפרי במילוי לבננות, וגם תפוחים או אגסים- רק לאפות אותם קצת בתנור עם הסוכר מכוסים בתבנית עם נייר כסף /סיר נמוך ומכסה. 160 מעלות כ20 דקות חצי שעה, עד שמתרככים קצת.


צילום: סמארטפון מתוך הכנות ל CULTURA DINE


bottom of page