top of page

Farma Cultura Magazine

ט"ו בשבט בקליק וגרנולה בצ'יק


 


שתילים ב"תינוקיה" שלנו



ט"ו בשבט זה חג קצת מבלבל... מראש לקרוא לו חג זה כבר מבלבל, אחרי חודשים שחגים זה חגים ואנחנו מארחים, מתארחים, מאמנים את הברכיים ואת סיר המרק בנסיעות של שעתיים, קייטנות, חופשות..

פתאום חג כזה תוך כדי שיגרה.

זה חג מבלבל כי המסורת זה לאכול את פירות הארץ המיובשים, אבל לרוב הם בכלל פירות לא מהארץ והם כמובן מיובאים אלינו.

זה מבלבל כי אנחנו חוגגים משהו שאנחנו בעצם עדיין לא רואים.

זה מבלבל כי כל יום זה יום טוב לצאת לגינה ולנטוע עצים.


אז בחרנו להביא לכם את רוח החג שתלווה אתכם בט"ו בשבט ובכלל:

1. טקסט של אביתר בנאי לטו בשבט

2. נטיעות דיגיטאליות, כי ככה היום הולכים השותלים

3. מתכון לגרנולה בייתית ללא סוכר של "נוביקס" הגרנולה שאיתה אנחנו פותחים את הבוקר.



אביתר בנאי צילום : רויטל טופיול מתוך דף הפייסבוק הרשמי



״קצת מוזר לחגוג יום הולדת לעצים באמצע החורף, כשרוב עצי הפרי כרגע מושלכים בשלכת, ועירומים לעין כל. למה לא לחכות לאביב לעת הפריחה והלבלוב ואז לחגוג?

למה חכמיי שראל החליט ולחגוג את ט"ו בשבט, בט"ו בשבט?

בסדר השקדייה יפה עד בלי די. אבל רק היא. זה לא פייר.

אבל באמת למי שמכיר קצת את חכמי ישראל זה לא באמת מפתיע. כל הריחות, הטעמים והצבעים המופלאים של עצי הפרי גלומים בתוך הגזע חסר הטעם והענפים השוממים. הגסיסה החיצונית היא רק ביטוי להתעוררות פנימית, כשהפירות יופיעו על הענפים זה יהיה כבר סוף התהליך. 

הלידה היא עכשיו. בפנים. במעמקים, החיים שוקקים, אעפ"י שבחוץ קר ורוח ושלכת.  

והעין המקווה , הפנימית, רואה כבר את ההתרחשות התוססת והצבעונית שמתרחשת במעמקי העץ.

רק המביט החיצוני, רואה גסיסה ואת חרפת החורף ואילו המתבונן הפנימי חוגג את ההתעוררות הפנימית, ראשית האביב, בעומק העירום והחידלון.

גם כשאני בשלכת אני צריך לדעת שבאמת בעומק משהו בי נולד.

גם כשקר לי ואני עייף,  

בפנים משהו זורם חי, מתעורר, מתחדש, ופירות צבעוניים ומתוקים עומדים בוודאי לשוב ולעלות בענפיי״.

אביתר בנאי



מנוע חיפוש שנוטע בשימכם - ECOSIA


מנוע חיפוש אלטרנטיבי לגוגל אשר מתחייב להשקיע 80% מהרווחים שהמנוע מייצר (כתוצאה משטחי פרסום) חזרה בנו המשתמשים. כלומר ECOSIA אירגון ללא מטרת רווח, הופך את ההכנסות מהמנוע לפעילות נטיעת עצים ברחבי העולם ביעדים הזקוקים לתמיכה. השימוש במנוע והורדת האפליקציה היא חינמית לגמרי.

עד פברואר 2020 לפי הדוחות שהחברה מציגה האירגון מעורב במעל 9,000 אתרי נטיעה מסביב לעולם, ונטע כבר מעל 83 מליון עצים. בנוסף החברה מצהירה שהיא פועלת בשקיפות פיננסית מלאה מחד ומאידך מתחייבת לשמירת פרטיות הגולש ואי העברת מידע לתוכן החיפוש לגורמים חיצוניים.

בממוצע על כל 45 חיפושים במנוע נשתל עץ חדש בזכותנו.

לנטוע בגירסת 2020:)




3. להכין לבד גרנולה זה תחושה מעולה. זה ממלא את הבית בריח ממכר.

ההכנה היא קלה ויש לנו שליטה מלאה באיכות חומרי הגלם ובמינונים כמו שאוהבים.

והאמת עד שהכרנו את סמדר מ "נוביקס", באמת שאי אפשר היה להשוות בין הגרנולה הביתית לגרנולה הקנויה.

אבל סמדר לא סתם הפכה את המתכון והידע שלה למפעל קטן, יש לה את הגרנולה "הקנויה" הכי איכותית שמצאנו. זה די מטורף, כשפורטים את כל הרכיבים שהיא מאגדת בגרנולה שלה מדובר בדבר האמיתי .

כל הרכיבים אורגנים, כל הרכיבים איכותיים, אין שום "רכיבים רעים" והיא חוסכת לנו את מלאכת הליקוט.

מאז שטעמנו את "הגרנולה ללא הסוכר" שהיא מכינה, אין לנו שום סיבה להכין יותר גרנולה ביתית.

הגרנולה זמינה בחנות המשק, אבל אם אתם במצב רוח לאפייה

והרי כל יום היום טוב לטו בשבט, אז ביקשנו ממנה לחלוק איתנו את המתכון לגרנולה מופלאה ללא סוכר בכלל.

היא הסכימה! אתם מוכנים?


מחממים את התנור ל 170 מעלות


250 (כ- 4 כוסות) גרם שיבולת שועל עבה

50 גרם גרעיני דלעת

50 גרם גרעיני חמניה

50 גרם שומשום מלא

60 מ"ל שמן קוקוס

60 מ"ל מים


מערבבים בקערה אחת כל הרכיבים היבשים.

מוספים את הנוזלים לקערה ומערבבים היטב.

את התערובת משטחים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור.

אחרי 10 דק' מומלץ לערבב בעזרת כף עץ ולהמשיך אפייה.

סה"כ תוך עירבוב מפעם לפעם האפייה נמשכת כחצי שעה.

מכיוון שלא השתמשנו במייפל או סילאן השיבולת צריכה לשנות מעט את הצבע,

אבל לא להשרף או להתכהות מידי.

אחרי שהתערובת מוכנה מניחים על השיש להתקרר.


בנתיים קולים בתנור כל מה שאוהבים:

אגוז מלך, שקדים, קשיו, שבבי קוקוס ועוד..


כיף להוסיף פירות יבשים כמו:

חמוציות, צימוקים, אננס לפי הטעם.


בסיום הקליה ולאחר שבחרתם את הפירות שאתם אוהבים, ערבו הכל יחד עם הגרנולה הצוננת.

בחרו צנצנת אטומה מתאימה, ותהנו.

בתאבון.


bottom of page