Farma Cultura Magazine

ההחמצה הגדולה של חג השבועות

כן, יש כאן מתכון מוצלח וקל למלפפונים חמוצים של דובידאס.

חמוצים בנוסח ליטאי שזה מלפפון חמוץ בטעם ה "רגיל" והאהוב, אבל ככה הסבתא של דובידאס הכינה בליטא וככה גם יוצא הכי טעים. אבל זו לא ההחמצה היחידה כאן.


החמוצים של דובידאס



אבל, לא סתם בחרנו לשבועות לשתף אותכם במתכון של חמוצים.

מידי שנה בדיוק סביב שבועות שני הדברים הבאים קורים:

1. כולם מדברים על עוגות גבינה. נדמה שבבת אחת כל המדינה לובשת את מיטב בגדי המעצב "מועצת החלב" . ואת השיבולים וביכורי האדמה, מחליף יוגורט מועשר בתוסף לא חשוב כלשהו בטנא של הילד בגן.

איזה החמצה של חג שבכלל לא קשור באמת לחלב.


2. מתקיים רגע קצר וחמקמק בערוגות השדה.

מצד אחד, מלפפונים ראשונים של קיץ טעימים נותנים יבול קריספי מושלם, כאלו שעושים ממש רעש כשאוכלים. ומצד שני, שמיר של חורף פורח. אח איזה פרח זה (יום אחד אולי אעז לקעקע אותו על היד) רק מחכה להתחבר למלפפון שגדל לידו.


פרח השמיר - הקעקוע הבא?



אני מוצאת שכל שנה לפני שבועות אני מתפלפלת עם גוגל על מצוות הגר (רות המואביה) קבלת הזר והשונה.

על הקשר העמוק בין האדם לאדמתו, זמן לשמוח ולהודות לאדמה על האושר שהיא מביאה לנו בצורת אוכל טרי ופרחים לעטר את בתינו וראשינו. אבל בסוף גם אני וגם גוגל משוועים לאיזה ביס מעוגת גבינה אפויה.


חלק מביכורי הגינה שלנו בשבועות.


אז מה אנחנו חוגגים בשבועות? את המעבר הרשמי לקיץ. התבואה שהצהיבה ויבשה תהפוך ללחם והירקות, הפירות והפרחים לשמחת החקלאים יתנו יבול מוצלח גם בעונה הכי חמה.

עונה חמה, כן היא תהיה מאוד חמה ובשיאה תגיע גם "עונת המלפפונים".


אז שנעבור למתכון מלפפונים חמוצים"?

בבקשה :), מתכון קל ומהיר:


טיפ חשוב ביותר: כשבוחרים ירקות להכנת חמוצים אנחנו דווקא רוצים את הירק הכי טרי, הכי קריספי ומבריק, ועדיף גם לבחור את הכי קטנים. רק תגידו שאתם רוצים להחמיץ אנחנו נצייד אותכם במתאימים ביותר.


טיפ שני: לא לפחד! להכין כמה שיותר, לשנות יחסים, להחליף מרכיבים. תתנסו. בסה"כ מדובר על מקום של כבוד במדף המטבח. צנצנות שהן גם יפות מראה, גם תרופת פלא שהכנתם לבד, וגם מעבדה אמתית פעילה ומרתקת.


טיפ אחרון: לכסות את כל המלפפונים במים ובסוף גם ללחוץ כלפי מטה עם עלים כמו עלי גפן כדי שהמלפפונים לא יהיו במגע עם אוויר. אוויר זה חמצן שיקלקל את התהליכים האנאירובים שמתרחשים בתסיסה (מקרוביוטיקה - תרופת פלא).


מצרכים:

זה כמובן תלוי בכלי. נעשה לפי יחסים שקל לכם להמיר.

לפי צנצנת 5 ליטר: 2 ליטר מים חמים

2 כפות מלח שטוחות

1 כף סוכר שטוחה

חצי צרור שמיר

פרחי שמיר (יש וזה טעים ויפה)

2 כפות זרעי כוסברה *אם רוצים אפשר גם פלפל אנגלי

1 כף זרעי חרדל *אם רוצים אפשר גם עלי דפנה.

3 ק"ג מלפפונים צעירים.


הכנה:

שוטפים היטב את המלפפונים

מעקרים את הצנצנת במים רותחים ומיבשים.

מסדרים את המלפפונים בצנצנת בשכבות יחד עם הזרעים, הפרחים ועלי השמיר.

את המים החמים מערבבים יחד עם המלח והסוכר עד שמתמוסס הכל.

יוצקים את המים עד מעל המלפפונים.

מוסיפים עלי גפן גם לטעם וגם כדי לסגור את המלפפונים ולוודא שאוויר לא יבוא במגע עם המלפפונים.

סוגרים במכסה. מומלץ לכסות בבד ולקשור בסרט מסביב למכסה כדי לאטום ולהחשיך מעט.

מאכסנים את הצנצנת על המדף (רצוי על תחתית למקרה שהצנצנת תזלוג) ולא בשמש ישירה.

ממתינים 5 ימים ואז אפשר לפתוח, לטעום ולראות אם המלפפונים שינו צבע ואם הם בכיוון הנכון להכניס למקרר. למקרוביטיקה אידאלית מומלץ להגיע לכ-שלושה שבועות של תסיסה.

בתאבון.



שטיפת מלפפונים


סידור המלפפונים והתבלינים ויציקת נוזל ההחמצה ובלאגן מטבח מאחור:)


לילה טוב לצנצנות לכ- חמישה ימים.


כל התמונות צולמו תוך כדי הכנה בסמארטפון. ריאילטידוקו זה כאן.

בהצלחה ספרו איך יצא!

  • Facebook Icon
  • Instagram Icon

הצטרפו למעגל החברים שלנו

© פארמה קולטורה  |  חווה אורגנית  |  המנים 19, מושב בני ציון  |  09-7688487  |  052-3666873  |  הצהרת נגישות