top of page

Farma Cultura Magazine

קרוסטטה אגסים שיכורים, ליום חורף חגיגי.



צילום: אביב נווה


בחוץ סופה לא נגזים אם נאמר משתוללת. הקומקום לא מפסיק לעבוד.

תה רודף תה, רודף קפה רודף ...משהו שיחמם.

בין משקה חם לשני, התישבנו להעלות לכאן את המתכון ל"קרוסטטה אגסים שיכורים".

מי יודע..אם נכתוב את זה, אולי פרוסה בדיוק כזו פתאום תוגש ליד התה הבא:) .


העוגה הזו הוגשה כעוגת חתונה לזוג מקסים שביקש בלי "עוגת חתונה", חתונה סופר אינטימית ובלתי נשכחת שאירחנו באחד מימי החורף הנוכחי.

השף עדי מוטיל יצרה קינוח עם חיבור טעמים ומרקמים מדהים, וגם יופי לא חסר כאן.

מוכנים?

קדימה!


קרוסטטה אגסים שיכורים // עדי מוטיל


בצק: ראה מתכון טארתותים


לאגסים:

8 אגסים מקולפים (משאירים את הגבעול)

2 בקבוקי יין אדום לבישול

מקל קינמון

כוכב אניס

כפית הל (שלם)


לרוטב:

מיץ וגרידה מתפוז אחד

4 כפות סוכר חום כהה

ענף רוזמרין


להגשה:

500 מל שמנת מתוקה

שתי כפות אבקת סוכר


אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק, מגלגלים לעיגול, משטחים אותו, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר (משטחים בכדי שיתקרר מהר, בצורה אחידה ושיהיה יותר קל לרדד).

2. מכניסים את האגסים לסיר, שופכים את היין והתבלינים ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דק' עד שעה.

3. מוציאים את האגסים מהיין בעדינות מבלי לפגוע בצורתם, ומסננים את היין בכדי להוציא את התבלינים.

4. בסיר/מחבת שמים את הסוכר, הרוזמרין ואת היין המסונן ומשאירים להצטמצם על להבה נמוכה עד שנוצר סירופ מעט סמיך.

5. מחממים תנור ל180 מעלות.

6. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של 1.5 סנטימטר בצורה הרצויה (עיגול, מלבן, תלוי בתבנית שבחרנו)

7. חותכים את האגסים בצורת ספירלה: מניחים את האגס בצורה אנכית וחותכים פסים שווים בגודלם כלפי מטה מהחלק הרחב של האגס.

כאן היצירתיות שלכם באה לידי ביטוי! אפשר לחתוך את האגסים באיזה אופן שתרצו- ניסוי וטעייה הם הדרך הטובה ביותר ללמוד!

8. מסדרים את האגסים על הבצק, בוזקים מעט מהסירופ- משאירים לפחות חצי מכמות הסירופ לאחר כך- ומכניסים לתנור לכחצי שעה או עד שמשחים.

9. ביציאה מהתנור בוזקים את שארית הסירופ על הטארט.

10. מקציפים את השמנת, ומגישים.

בתאבון


צילום: אביב נווה



לטל ואביעד-

אי אפשר היה שלא להתאהב בכם, הראש והלב שלכם במקום הנכון.

מזל טוב.












bottom of page