top of page

Farma Cultura Magazine

קיץ זה הזמנה להאטה

אם עד היום לא שמעתם על "תנועת ההאטה", זה לא אומר שאתם לא מאסטרים ביישום העקרונות של התנועה.

ניסוח דומה תפס אותנו אי שם ב- 2012 ומאז מצאנו קן רך להניח את הראש העסוק (מידי) שלנו.

כי הראש חושב דווקא די מהר, לפעמים מהר מהרצוי, אבל עד שפגשנו את תנועת האטה היו חסרות לנו המילים. מילים שיאגדו את המעשים והבחירות שלנו לכותרת ברורה: "עצרו את הרכבת! אנחנו רוצים לשוטט במקום".

הפילוסופיה שעומדת מאחורי התנועה עם השם המתריס (בכוונה) "תנועת ההאטה", באה למחות על הפאסט פוד ותרבות הפאסט פוד, אבל ממש לא עוצרת בתחום האוכל.


צילום רחפן: סמדר לוי שואף- שופאלק



לתנועה שלוחות העוסקות בהאטה הורית, האטה בתאבת הצריכה, האטה בפנאי ונופש ואפילו קם ערוץ האטה בנטפליקס... כן, כן ערוץ שכל מטרתו לשדר באופן רציף צפיה על הלא כלום, אין עלילה, אין שיאים, צופים על המובן מאיליו. כמו צפיה באח דולק, אש חיה הרוקדת על המסך עד שגם היא לבסוף נכבית.


צילום רחפן: סמדר לוי שואף- שופאלק


והנה בא הקיץ ואנחנו מזמינים אותכם לתרגל

כי הילדים בחופש וההורים פחות,

כי החופש מסתתר בשיעמום,

כי חם לנוע מהר,

כי קיץ זה עונה יקרה ורצוי לצמצם בצריכה.


ואנחנו בשיא הקיץ (אוגוסט) לשבועיים בלבד מתכוונים לעשות בדיוק אתזה.

להאט, לנוח, לצמצם חפצים, להפגש, לא לתכנן הרבה... להנות מהשעמום.

כי אתם בחופש

כי פחות מבשלים

כי חם לחקלאי וחם לתוצרת.


למדנו שטוב להתגעגע לשיגרה, טוב להתגעגע לטעמים מהשדה, טוב להתגעגע לבישול, ואז נשוב.


אנשי שיווק אומרים שאנחנו משוגעים " פגרת קיץ?!, השתגעתם?! אתם מאבדים את כל הלקוחות הקבועים..."

אבל אותנו הם לא משכנעים... כן זה קצת מפחיד, אבל זה המשמעות של עבודת אדמה, נחים מהקיץ וחולמים את הסתיו. וחוץ מזה, זה גדולתה של קהילה, כאן "הקבועים" הם יותר כמו שותפים לאורח החיים. ובשבוע האחרון של אוגוסט כשאנחנו מוצפים בהודעות אהבה וגעגוע לירקות ולטעמים, אנחנו כאן פתוחים כרגיל שמחים על בואכם ונהנים לקחת חלק בחזרה לשיגרה שלכם.


עונת הקיץ מלווה ביבול מגוון מאוד, ובשדה ניכר שכל שיח וירק שולח זרועות ירוקות שמתפרשות ומטפסות לכל עבר. הליכה בין הערוגות הופכת למסלול מיכשולים בין דלעות ענק וסבך שעועיות מטפסות על חוטי ההדליה. הלוביה, שעועית ארוכה וכה טעימה (גם כשהיא טריה! נסו אותה ככה מהשיח), היא מהאהובות עלינו ועל הילדים של פארמה בפרט. אם יש לכם שעועית לוביה בגינה הרווחתם קיר ירוק ונדיב ביבול, נישנוש זמין משיא הקיץ ועד הסתיו. הלוביה למדנו שנה שעברה, היא מסמליו של שולחן חג ראש השנה של קהילות עירק ושכנותיה.

ברכה שישית: רובוּבְּיָא - לוביה

"יהיה רצון מלפניך אדוני אלוהינו ואלוהי אבותינו שירבו זכויותנו כרוביא".

המילה הערבית ללוביה היא "רוביא" והיא דומה למילה רב/ריבוי. ואנחנו נברך אותכם שכן ירבו הסלטים והמאכלים איתה כי היא פשוט תוספת מצויינת לכל ארוחה וממש לא מצריכה עבודה מרובה. הנה מתכון שהכנו לכם לדוגמא:


סלט קיצי מהגינה

10 דק' הכנה

סלט שעועית לוביה חרוכה / עדי מוטיל



מצרכים:

מארז שעועית לוביה טריה חתוכה באורך אצבע

1 בצל ירוק חתוך גס

1 שן שום קצוצה

כפית וחצי ג'ינג'ר טרי קצוץ

גרידה מלימון/ליים אחד

צ'ילי אדום/ירוק קצוץ לטבעות (ניתן לוותר על הצ'ילי למתכון לא חריף)

חופן גבינת פטה עיזים/ כבשים

מלח, פלפל, חצי לימון ושמן זית לתיבול


אופן הכנה:

מחממים מחבת, וכאשר היא חמה דיו מזלפים מעט שמן זית ומוסיפים את הלוביה.

מבשלים תוך כדי ערבוב או הקפצה את הלוביה במשך כמה דקות עד שהיא נחרכת מעט ומתרככת אך עדיין נשארת "אל דנטה" ולא רכה מדי.

רגע לפני שמורידים מהאש מוסיפים את שאר המרכיבים, סוחטים את חצי הלימון על השעועית ומערבבים טוב.

מעבירים לקערה ומפזרים מעל את גבינת הפטה.

בתיאבון!




ואם תנועת האטה מעניינת אותכם, אתם מוזמנים לבקר ולהאיט ביחד איתנו. לטייל בין הערוגות ולטעום. לטעום ירק טרי מהאדמה או לשבת לפיקניק בגינה, חוויה פשוטה כזו זה מתנה שיש לה תוקף ארוך . ואם תרצו ממש להכיר לעומק אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר ונוכל לתאם מפגש של האטה ואוכל מהשדה.


עוד אנשי האטה שאנחנו אוהבים ואולי יעניין אותכם להמשיך ולעקוב גם:

אבישג קופלמן בחר Offroadsliving מגדלת גינה, תרנגולות, ילדים (לא בסדר הזה), ומקיימת מפגשים בבית לאורח חיים מינימליסטי וגינת ירק קטנה.

סמדר לוי שואף "שופאלק" (חברה) "אמנות האטה" מסע במינימליזם מחשבתי, עידוד האטה במרחבים חדשים ומחשבות על זירו וויסט.

עמית נויפלד מחבר "היסטוריה של המהירות" ועומד מאחורי האתר של ארגון "תנועת האטה" בחור משעשע וחכם.


המשך האטה נעים,

פארמה קולטורה


צילום: עופרה רון מזור

























bottom of page