top of page

Farma Cultura Magazine

עונת הקישואים - מתכון לביבות קישואים

עונת הקישואים החלה, הערוגות בשדה מקבלות נפח של קיץ.

הקישוא ששייך למשפחת הדלועים, בעל עלים ירוקים, רחבים, וזיפיים ובין העלים פרחי הקישוא ההופכים לקישואים בקצב מסחרר. אנחנו מגדלים קישואים בכל מיני צבעים וצורות ולכל קישוא מתכון.


שמנו לב, שכל פעם שצילמנו את הלביבות קישוא שלנו, מיד קפצו לבקש מתכון.

כן הן מטוגנות, אבל במעט שמן זית ואם כבר לביבות... אז שיהיה טעים טעים.


עדי מוטיל שף הבית שלנו מבקשת את תשומת לבכם לשני דגשים:

1. הקישוא מגיר הרבה (המון) נוזלים, לכן יש לסחוט טוב טוב את הקישוא אחרי שהוא עובד, יש לפזר מלח דק ולערבב לפני הסחיטה. ראו תמונה.

2. אם בחרתכם להיעזר במעבד המזון השתמשו בלהב המגרדת. ראו תמונה



צולם באייפון:)


את המתכון תעדנו תוך כדי הכנת ארוחת הצהריים לצוות החווה.

אגב, הגרסה הטבעונית נזללה ראשונה גם כשהרוב אינם טבעונים.


לביבות קישואים // כ- 20 יחידות


מצרכים:

8-10 קישואים מגורדים בפומפייה/ במעבד מזון.

2 שני שום קלופות קצוצות דק/ צרור עירית שומית קצוצה לפי החשק

1 בצל לבן לקוביות דקות (אם בחרתם לגרד שימו לב שיש לסחוט מנוזלים)

2 צרורות מנגולד/ תרד מופרדים מגבעול

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1 צרור עלי זעתר/ אורגנו טרי *לא חייבים

1 גרידת לימון מלימון שלם.

2 ביצים / 4 כפות קמח חומוס מדולל בקצת מים *גרסה טבעונית.

1/2 כוס קמח

מלח ופלפל שחור לפי הטעם.


אופן הכנה:

1. מחממים מחבת או סיר רחב ומוסיפים את הירוקים עד שמתרככים, אך שומרים על צבעם הירוק.

2. מעבירים את הירוקים למסננת. סוחטים היטב וקוצצים.

3. את הקישואים הטריים גורדים במגרדת או במעבד מזון , ראו תמונה ללהב הרצויה.

4. מעבירים לקערת מסננת, מוסיפים מלח לתיבול ולזירוז הגרת המים של הקישוא. סוחטים היטב בעזרת היד.

5. מעברים את כל הרכיבים לקערה אחת מערבבים היטב. מוספים מלח פלפל לפי הטעם.

6. מחממים מחבת עם שמן זית .

7. יוצרים מהבלילה כדורים לגודל הרצוי, ומעבירים למחבת. על המחבט משטחים את הכדור בעזרת כף עץ.

8. מטגנים את הלביבה עד השחמה משני הצדדים ומעבירים למשטח מרופד בנייר סופג.


צורת הגשה:

ערמת לביבות שתתחסל מהר מידי לצד יוגורט מתובל/ שמנת חמוצה / טחינה.


קערת קישואים ולהב המגרדת המדוברת.



שף עדי מוטיל, מעבד מזון, קישואים ועגבניות צרובות ממתכון אחר


שלב המלחת הקישואים לזירוז הגרת הנוזלים ותיבול.


טיגון הלביבה במעט שמן זית עד קבלת הצבע הרצוי.


בתאבון חברים

ד"ש

מאיתנו

כל הפארמות והקולטורות


**תכתבו לנו בתגובות איך יצא!! ואם יש שאלות נשמח לעזור.

bottom of page