Farma Cultura Magazine

ירוקים זה החיים (או: 6 דרכים לשלב יותר ירוקים בתפריט שלכן.ם)


ירוקים הם טעם החיים, "ליטרלי" טעם החיים.

הצבע הירוק בעלה "הכלורופיל", הוא מולקולה עם ערך תזונתי שהוא ממש גלגול של אנרגית השמש, ובלי שמש כאמור אין חיים.

תיאור לכלורופיל שאנחנו אוהבים במיוחד: "לאכול ירוקים זה כמו לשתות את השמש".

לעלים הירוקים ולכלורפיל יש תועלות חשובות מאוד בגוף שלנו כמו: שיפור זרימת דם, חידוש תאי דם, שיפור קליטת ברזל, ניקוי דם, ניטרול ריחות גוף ופה לא טובים, סיוע בניקוי כבד, סיוע בניקוי מעיים ועוד…



עכשיו באמצע האביב, יש לנו הזדמנות: מצד אחד יש מגוון מאוד גדול של ירוקים מהחורף, ומהצד השני סוף סוף מתחשק לנו ארוחות יותר קלילות וזה מאפשר לנו לשלב עוד יותר ירוקים בתפריט.

ההעדפה שלנו היא תמיד לירקות חיים, כך נשמרים הערכים והויטמינים שלהם בצורה הטובה ביותר, אבל מה לעשות - לא כולם מתחברים לפטרוזיליה, סלרי או נבטים.

גם אם אתם פחות האנשים האלה שתמיד תתפסו אותם עם שייק ירוק ביד, יש לפחות 6 דרכים בהן תוכלו לשלב יותר ירוקים בתפריט שלכם. וגם השייק הירוק שהזכרנו - כשהוא מדויק על המשקל - הוא ממש טעים. הבטחה של פארמה ;)


בבלנדר:


פסטו ירוקים.

לפסטו "הרגיל" מבוסס בזיליקום ואגוזים אפשר ורצוי להוסיף עוד מלא ירוקים כמו ארוגולה, כוסברה או רוקט.

לרוב הבזיליקום כל כך דומיננטי שאפשר ממש ״להחביא“ בפסטו כמות מכובדת של ירוקים ואף אחד לא יידע...

אם תבקרו אותנו במהלך החורף כנראה שניתן לכם לטעום בגאווה "פסטו כוסברה" שלנו.

זה פסטו ללא בזיליקום (אמרנו חורף), כמות נדיבה של כוסברה, שום, שמן זית, פיקורינו אם רוצים ואגוזים.

אנחנו אוהבים אותו במיוחד כמטבל לקרקר וגם לתבל איתו תפוחי אדמה בתנור.


בכוס:


הדרך הכי קלה להכניס מלא ירוקים לתפריט כמעט בלי מאמץ היא לטחון אותם בשייק, להוסיף להם קצת פרי להמתקה וקיבלתם ארוחת בוקר ירוקה, בריאה, מלאה בסיבים, שפותחת לכם את היום בטוב.

מתכון לשייק הירוק המפורסם שלנו תמצאו כאן

צילום: Hili Mohr

במחבת:


הקפצה של ירוקים עם חלבון (טופו/עוף/דג)

ערכים רבים נשמרים גם כשאנחנו מבשלים ירוקים במחבת.

הנפח מצטמצם מאוד ולכן ניתן להוסיף עוד הרבה מאוד ירוקים.

אנחנו מאוד אוהבים לשלב תרד, מנגולד, שום וכרישה.

בתנור:

צ'יפס ירוקים/קייל - קל מאוד להכין, ומוכן במהירות.

רק לקרוע בידיים את הגבעול מהעלה, לעסות בשמן זית איכותי, לבזוק מלח גס ולהכניס לתנור בחום גבוה עד שהופך לקריספי.

זהו :) קערה של זה באמצע השולחן תתרוקן, לא משנה כמה הכנתם.

בסנדוויץ׳:


רוקט טוב או ארוגולה ישדרגו כל סנדוויץ‘.

מה שעושה לנו את זה בבית הקפה יעבוד עוד יותר בבית.

רוקט על אבוקדו (יאמי!). ככה יוצרים ביס מאוזן וקראנצ'י.

מומלץ גם להוסיף נבטים, והרבה.

בחביתה:


מישהו אמר חביתת ירק?

פטרוזיליה, עלי תרד, קייל או מנגולד משתלבים מעולה בחביתה שיכולה בקלות להפוך ללביבת ירק ריחנית ועשירה.

אין צורך במתכון רק הרבה אהבה.



אמרנו 6 דרכים, יש כמובן עוד מלא...

אז לפני שהכל יצהיב, מקווים שהלכתם לגינה לקטוף קצת ירוקים, או חמציצים גם הולך.

בתיאבון.



צילום: Hili Mohr

צילום: Hili Mohr